Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Κατέλαβαν τα διόδια


Κατέλαβαν τα διόδια

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009, 13:21

Με μια δυναμική και συντονισμένη κινητοποίηση χθες το απόγευμα, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν στο μπλοκάρισμα 13 σταθμών διοδίων που βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.

Με αυτή την διαμαρτυρία απαίτησαν να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις λαϊκής αφαίμαξης όπως οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και χαρατσώνουν πολλαπλά το λαό, και για την κατασκευή, και για τη χρήση των έργων.

Τα μέλη του ΚΚΕ που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία καλούσαν από τα μεγάφωνα τους διερχόμενους οδηγούς: «Μη δέχεσαι να σε ληστεύουν μέσω και των διοδίων οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι. Είναι προκλητικές οι επιδοτήσεις που δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο.
Στην ουσία, το Δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις με 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να το εκμεταλλεύονται για δεκαετίες δηλαδή 30 - 35 χρόνια».

Και στο Άκτιο σήκωσαν τις μπάρες

Τις μπάρες των διοδίων στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας σήκωσαν για δυο ώρες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την Πρέβεζα, την Λευκάδα και την Βόνιτσα, και προχώρησαν σε απενεργοποίησή τους, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι.

Σημειώνουμε ότι στον παραπάνω σταθμό έγινε πρόσφατα αύξηση της μηνιαίας κάρτας από 60 σε 80 ευρώ, ενώ μειώθηκε ταυτόχρονα το χρονικό διάστημα των προβλεπόμενων μετακινήσεων από τους τέσσερις στον ένα μήνα!

Πηγή: epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια: